Actueel: AlleenCafé Actueel: AlleenCafé

AlleenCafé

Elke tweede dinsdagmiddag van de maand om half drie is in De Oase het AlleenCafé,
de ontmoetings- en informatiemiddag voor mensen met rouw.

Iedereen met rouw is van harte welkom bij de volgende bijeenkomst.


In februari hebben we afscheid genomen van Durkje Sikkema als leiding van het AlleenCafé. Vanaf mei 2012 heeft Durkje de gesprekken van het AlleenCafé geleid. Een ronde langs de deelnemers bracht lieve en mooie herinneringen aan de gesprekken, de onderwerpen rondom rouw die behandeld zijn en de creatieve verwerkingen. Eén van de uitspraken van Durkje kwam regelmatig terug: ‘Er bestaat geen rouwconcurrentie.’ Dat wil zeggen: iedere rouw is belangrijk, of het nu vers is of van vroeg, van een naaste of van iemand die anderen veraf vinden staan maar voor jou belangrijk is.
Met mooie bloemen is Durkje uitgezwaaid. Ze blijft gelukkig nog als gastpredikant bij ons komen en is vriendin van de gemeente.

Op dinsdagmiddag 14 maart om half drie is er weer een AlleenCafé. Dan voeren we het gesprek met het trekken van gespreksvragen uit ‘Kaarten op tafel’. Theo Hettema leidt de middag.
In april gaan we verder met een nieuwe gespreksleider, Petra Jongekrijg. Zij zal in de volgende nieuwsbrief iets over zichzelf vertellen. Het AlleenCafé krijgt dan ook een iets ruimere insteek. Daarover volgende maand meer.
terug